Gulvafslibning og behandling

Forny dit trægulv og gør noget grønt

Overvejer du om du skal skifte eller renovere det eksisterende trægulv?

Der er rig mulighed for at give trægulvet en længere levealder med gulvafslibning og efterbehandling. Mange bliver overrasket over resultatet, som oftest overstiger forventningerne. En renovering er også en grøn løsning, da det er genbrug af eksisterende materialer. 

Processen er ret enkel. Først skal rummet tømmes, så maskinerne kan få plads til at slibe eller afhøvle trægulvet. Her slibes alt snavs og misfarve væk fra gulvet som et stort stykke sandpapir. 

Gulvet bliver helt råt, hvorfor det skal efterbehandles, så det er modstandsdygtigt igen. Da gulvet er råt, betyder det faktisk at man kan vælge en anden type behandling, hvorfor gulvet kan skifte karakter og udseende. 

Vælg en behandling som passer til jeres hverdag og ønsker til funktion vs. udseende. Vi hjælper naturligvis med rådgivningen og sparring om de mange muligheder. 

Overfladebehandling

Grunden til man kalder trægulvet for levende, er at træet faktisk fortsætter med at arbejde i hele sin levetid. Kommer der eksempelvis et mindre hul i trægulvet, så kan vand få træet til at udvide sig og minimere hullet.

Af samme grund er det meget vigtigt at træet får den rette overfladebehandling, så det ikke suger fugt og andet skidt fra luften – som ellers kan trække ned i træet.

De populære behandlinger er olie, lud og lak. Lak er den slidstærke, som også afviser væsker. Et lud og sæbebehandlet gulv er mere modtageligt, men har også det meget stilrene og flotte udseende, som mange holder af.

På sigt skal trægulvet have en afslibning og ny behandling. Således er det muligt at vælge en praktisk løsning mens børnene er små med et lakbehandlet trægulv. Når børnene bliver større, kan man med fordel få afslibet trægulvet og behandlet det med lud, i det flotte lyse udseende.

Læs mere om gulvbehandling her 

Rådgivning 

Vi har altid rådgivning i højsædet, så tøv ikke med at kontakte os. Så tager vi en god dialog om mulighederne og for det til at passe ind i jeres kalender. 

Få et uforpligtende tilbud

Kenneth Hounisen
Gulvlægger


Eksperter i holdbarhed

For os er det afgørende, at et gulv holder i mange år. Det sikre vi os med de helt rette leverandører med garanti og monteringen, hvor underlaget etableres med professionelle metoder.

Rådgivning inklusiv

Det er ikke nemt at vælge et nyt gulv, derfor sætter vi en ære i at rådgive og vejlede i de moderne gulve og mulighederne. Vi prioriterer et personligt besøg inden en aftale indgås. Du kan også få en pris indikation helt uforpligtende.

Øje for detaljerne

Vores mission er at leverer og monterer højkvalitetgulve. Derfor har vi altid ekstra opmærksomhed på alle detaljerne i forbindelse
med etableringen af de nye gulve.