Trægulv

Få et levende og langvarigt gulv

Historisk set har trægulvet været førstevalget igennem mange år. Mange har været tiltrukket af det levende materiale og dets varme udseende. Trægulvet fås i mange sorter, nogle hårde og nogle bløde. 

Den helt store fordel ved et trægulv er dets evne til efterbehandling. Du kan således skifte udseendet og funktionen af dit trægulv ved en nedslibning og efterfølgende sæbebehandling eller lakbehandling. 

Trægulvet er meget bæredygtigt, fordi både materialet og fremstillingen bygger på naturlige råvarer. Er man bevidst om den 

Produktionen af laminatgulv er meget avanceret og er specialiseret i at skabe et naturligligt udseende med papir materialer, som gengiver træstrukturen og farver. Det kombineres med aluminiumoxid, som er et af naturens hårdeste materialer. 

Resultatet er et fast og slidstærkt gulv, som holder i mange år. 

Hvilke rum passer trægulv til?

Trægulvet er anvendeligt i mange forskellige rum. Mange bruger det i det meste af huset, for at skabe et ensartet udseende. De enste rum, hvor det ikke er optimalt med trægulv er eksempelvis bryggers og badeværelser – da der er risiko for vandskade. Et trægulv vil ofte blive beskadiget, hvis der opstår større vandmængder på overfladen.

Trægulvets udseende

Der er en række ting, som spiller ind i forhold til trægulvets udseende. Det er således træsorten, sorteringen og overfladebehandlingen af gulvet.

Udvalgte træsorter
De udbredte trægulvstyper er ask, bøg og eg, der betegnes som lyse træsorter. Det er også muligt at få et mørkere trægulv med træsorterne merbau eller wenge.

Sorteringer

Træerne sorteres efter ankomst ved gulvfabrikanten og kategoriseres efter farveforskel og tekstur. Således bliver det muligt at få et stilfuldt trægulv med ensartet overflade eller et levende trægulv med meget spil i.

Overfladebehandling
Grunden til man kalder trægulvet for levende, er at træet faktisk fortsætter med at arbejde i hele sin levetid. Kommer der eksempelvis et mindre hul i trægulvet, så kan vand få træet til at udvide sig og minimere hullet.

Af samme grund er det meget vigtigt at træet får den rette overfladebehandling, så det ikke suger fugt og andet skidt fra luften – som ellers kan trække ned i træet.

De populære behandlinger er olie, lud og lak. Lak er den slidstærke, som også afviser væsker. Et lud og sæbebehandlet gulv er mere modtageligt, men har også det meget stilrene og flotte udseende, som mange holder af.

På sigt skal trægulvet have en afslibning og ny behandling. Således er det muligt at vælge en praktisk løsning mens børnene er små med et lakbehandlet trægulv. Når børnene bliver større, kan man med fordel få afslibet trægulvet og behandlet det med lud, i det flotte lyse udseende.

Læs mere om gulvbehandling her

Trægulvets overvejelser

Man skal være opmærksom på at et trægulv er mere modtageligt overfor fugtige sko, snavs og andre væskeholdige produkter. Hvis man eksempelvis har et sæbebehandlet trægulv, så kræves det løbende vask og behandling.

 

Rådgivning og montering

Vi har altid rådgivning i højsædet, og når du køber et nyt gulv ved Kenneths Gulvteknik, så er det alt inklusiv. Du får hjælp til valg af de rette gulve, fleksibel montering og efterfølgende kvalitetssikring. 

Få et uforpligtende tilbud

Kenneth Hounisen
Gulvlægger


Eksperter i holdbarhed

For os er det afgørende, at et gulv holder i mange år. Det sikre vi os med de helt rette leverandører med garanti og monteringen, hvor underlaget etableres med professionelle metoder.

Rådgivning inklusiv

Det er ikke nemt at vælge et nyt gulv, derfor sætter vi en ære i at rådgive og vejlede i de moderne gulve og mulighederne. Vi prioriterer et personligt besøg inden en aftale indgås. Du kan også få en pris indikation helt uforpligtende.

Øje for detaljerne

Vores mission er at leverer og monterer højkvalitetgulve. Derfor har vi altid ekstra opmærksomhed på alle detaljerne i forbindelse
med etableringen af de nye gulve.